– Vad spelar det för roll vad lilla Sverige gör? Jättestor! Hela världen söker den globala helpdesken för att få klimatsvar. Allt det där snacket om att vi är för små för att göra skillnad, det är verkligen bara snack, säger Mattias Goldmann. 

Mattias är helt övertygad om att vi kommer att lösa klimatkrisen, men att det kommer att ske i slutminuten. Och efter 20 år som miljökommunikatör är det en självkritisk Mattias som vi möter i dagens avsnitt. Hur kunde 20 år av klimatkommunikation gå så fel? Nu efterlyser han ett mer lustfyllt förhållningssätt till de förändringar som behöver göras. 

FAKTA
Mattias Goldmann har varit talesperson för Gröna Bilister, VD för den gröna liberala tankesmedjan Fores, jobbat för Miljöpartiet i riksdagen, varit lokalpolitiker i Uppsala och lobbyist för pr-byrån Westander. Under hösten 2019 blev det känt att han lämnar sitt VD jobb på Fores för att istället bli hållbarhetschef på Sweco.